Burleskin taiteenlaji saa jatkuvasti enemmän näkyvyyttä Suomessa ja viimeisen vuoden aikana erityisesti Jyväskylässä. Monille burleski on kuitenkin vielä tuntematon käsite. Mikä burleskissa viehättää ja miksi yhä useampi haluaa lavalle esiintymään? Voiko burleskia kokeilla jos ei halua esiintyä? Voiko burleskia tehdä jos ei ole valmiiksi naisellinen ja itsevarma?

Burleski antaa monille keinon ilmaista tunteita keholla, etsiä omaa mahdollisesti kadoksissa olevaa naisellisuutta tai ylipäätään seksuaalisuutta, päästä yhteyteen kehonsa kanssa ja kokea olonsa itsevarmemmaksi sekä saada uutta potkua ja varmuutta kaikenlaiseen esiintymiseen. Seksuaalisuudella leikittely sekä oman kehon hyväksyminen ja siitä nauttiminen ovat oleellisena osana burleskia. Itse olen saanut kaikkea tätä burleskista ja toivon, että mahdollisimman moni voisi päästä kokemaan näitä samoja voimaannuttavia tunnetiloja. Burleskiesiintymisten lisäksi olenkin täysin rakastunut myös burleskin opettamiseen. Heittäytymiset, rohkaistumiset ja itsevarman iloiset hymyt ihmisten kasvoilla antavat suurta iloa, energiaa ja onnistumisen tunnetta minulle ohjatessani tunteja.

kurssi1Kurssi2

Olen tehnyt esiintyjän työtä kauan ja monen eri taiteenlajin kautta, joten varma esiintyminen ja eläytyminen ovat olleet selkeitä vahvuuksiani burleskissa alusta lähtien, vaikka tietysti itsekin opin koko ajan lisää. Burleskiopetukseni nojaakin siihen, että oppilaat uskaltautuisivat heittäytymään ja ottaisivat ensimmäisen askeleen kohti itsevarmempaa ja naisellisempaa olemusta. Opetuksessani korostuu ilon kautta tekeminen ja tanssissa keskitytään enemmän tunnetiloihin, kuin tekniseen osaamiseen. Toki ohessa harjoitellaan myös burleskin perusliikkeitä, mutta jokainen saa tehdä liikkeet omalla tyylillään, ilman turhia paineita. Opetuksessani käytettävät koreografiat ovat todella helppoja, jotta oppilaat voivat keskittyä olennaisesti eläytymiseen. Jokainen burleskitanssija löytää ajan myötä oman tyylinsä ja liikkeet kehittyvät näyttävimmiksi, mutta aivan alussa tärkeintä on löytää oikea tunnetila ja uskaltautua ilmaisemaan keholla tätä tunnetta.

MUOKATTU1MUOKATTU2MUOKATTU3NETTIKUVA

Olen opettanut burleskia ja eläytymistä Jyväskylä Burlesquen kurssisarjoilla, Ready Set Polen tankotanssistudiolla sekä yksityisesti pienryhmille. Polttareihin eläytyvä burleskiopetus tuntuu soveltuvan erityisen hyvin, koska naisporukka saa tunnista iloa sekä naisellista energiaa ja itsevarmuutta koko loppupäiväksi. Olen pitänyt polttaritunteja ryhmän toivomassa paikkassa, mutta jos tällaista tilaa ei ole ollut tarjolla niin olemme käyttäneet opetustilana isoa olohuonettani. Sijainti on tuntien kannalta loistava sillä asun aivan Jyväskylän keskustassa. Huoneessa on iso peili, jota on mahdollisuus käyttää tai olla käyttämättä ryhmän toiveista riippuen. Jotkut haluavat katsoa heti alussa peilistä miltä liikkeet näyttävät ja toiset kokevat peilin aluksi ahdistavaksi ja rajoittavaksi, joten on parempi tanssia pois päin peilistä. Asunnossani saa olla rennosti oma itsensä ja ryhmä saa halutessaan poksauttaa vaikkapa pullon kuplivaa virkistämään tanssitaukoja. Myös omistamani viuhkat ja puuhkat ovat vapaasti opetuskäytössä.

MUOKATTUNETTIIN MUOKATTU (2)

Voit tilata minulta burleskitunnin polttariporukalle tai muulle ryhmälle tästä linkistä. Tervetuloa eläytymään ja etsimään sisäistä burleskijumalatartasi! 😉